Update: 'Kessié heeft contract ter waarde van 6,5 miljoen bij Barça getekend'

Update: 'Kessié heeft contract ter waarde van 6,5 miljoen bij Barça getekend'

21-03-2022 23:51 Laatste update: 22-03-2022 14:53
94

FC Barcelona heeft Franck Kessié binnen. De middenvelder van AC Milan is helemaal rond met de Spaanse topclub en zal de komende seizoenen in Camp Nou spelen.

Dat melden Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio. Volgens beide transferexperts is Kessié door Barcelona al medisch gekeurd en is het wachten op de officiële aankondiging. Kessié heeft een aflopend contract en dus hoeft Barcelona geen transfersom voor hem te betalen. Hij tekent in Spanje voor de duur van vier seizoenen en is al medisch gekeurd.

Di Marzio schrijft dat Kessié zeven miljoen euro per per jaar exclusief bonussen gaat verdienen, Romano houdt het op 6,5 miljoen. Barcelona betaalt vaak een lager basissalaris, maar werkt veel met premies.

Barcelona zat langer achter Kessié aan. Hij moet het middenveld van de Spaanse club vorm gaan geven.

Update: FC Barcelona maakt de komst van Franck Kessié spoedig bekend, zo verzekert Fabrizio Romano. De 25-jarige sterke middenvelder heeft al een contract getekend voor vier seizoenen in Camp Nou. Hij gaat 6,5 miljoen euro netto per seizoen verdienen, plus bonussen. Kessié doorstond ook al de medische keuring, weet Romano, maar de officiële bevestiging van de Catalanen laat nog op zich wachten.

Kessié komt transfervrij over van AC Milan na dit seizoen.