Kritiek op Ajax-middenveld na Klassieker: 'Zijn handelingssnelheid was abominabel'

Kritiek op Ajax-middenveld na Klassieker: 'Zijn handelingssnelheid was abominabel'

22-03-2022 08:25
109

De wissel van Edson Álvarez tijdens de rust van De Klassieker was het sleutelmoment voor Ajax om de wedstrijd te kantelen, stelt Kenneth Perez. Volgens de analist heeft de Mexicaan een beperkte handelingssnelheid, waarmee hij Feyenoord in de kaart speelde. 

Feyenoord liet Álvarez in de opbouw vrij, om vervolgens druk uit te oefenen wanneer hij aan de bal kwam. "Dan zie je dat de handelingssnelheid van Álvarez te laag is. Als hij zo onder druk wordt gezet, heeft hij zo veel balverlies. Hij kan de bal goed afpakken, maar je wilt hem niet als eerste station hebben in je opbouw", zegt Perez bij het ESPN-programma Voetbalpraat.

Na één helft zat de wedstrijd er voor Álvarez op, die vervangen werd door Davy Klaassen. Ryan Gravenberch kwam meer in de as te spelen. "Daar is Gravenberch een stuk beter (dan Álvarez, red.). Maar de handelingssnelheid van Steven Berghuis was deze wedstrijd was ook abominabel", aldus de Deen, die Berghuis het tweede doelpunt van Feyenoord zag inleiden. 

Perez vermoedt dat het midweekse duel met FK Partizan Feyenoord de das om heeft gedaan. Ajax speelde twee dagen eerder op dinsdag al in Europees verband tegen Benfica. "Feyenoord vergat zichzelf te belonen om echt afstand te nemen voordat ze fysiek niet meer konden. Die twee dagen zijn een groot verschil. Als mens voel je dat natuurlijk."