'Quinten Timber is net als zijn tweelingbroer en gaat nog stap omhoog maken'

22 maart om 14:50

Quinten Timber maakt een sterke ontwikkeling door bij FC Utrecht en kan een stap omhoog aan. Dat denkt Henny Meijer, rapporteur voor De Telegraaf. Ook Jörgen Strand Larsen ontvangt complimenten.

Timber verruilde Ajax afgelopen zomer transfervrij voor de Domstedelingen, waar hij de laatste weken steeds meer zijn stempel drukt. Ook in het Eredivisie-duel met FC Groningen (1-3) hield hij zich knap staande ondanks de nederlaag. "Ik vind hem net als zijn tweelingbroer (Jurriën Timber, red.) zo comfortabel aan de bal. Ik weet niet van wie ze het meegekregen hebben, maar die rust aan de bal van beiden is geweldig om te zien", zegt Meijer in de krant. "Hij heeft ook snelheid en het overzicht en wordt nu al een steunpilaar van FC Utrecht. Hij gaat nog een stap omhoog maken."

In dezelfde wedstrijd maakte Jörgen Strand Larsen veel indruk namens Groningen. Meijer kiest de Noorse aanvaller als zijn speler van de week. "Als oud-spits van Groningen heb ik ook kritiek op hem gehad, maar hij wordt een fenomeen. Hij gaf een assist en scoorde wéér. Elf goals is nu al een prima moyenne voor een Groningen-spits."