Stam complimenteert Van Dijk: 'Zat in dezelfde situatie, spraken zo ook over mij'

Stam complimenteert Van Dijk: 'Zat in dezelfde situatie, spraken zo ook over mij'

24-03-2022 10:36
6

Jaap Stam durft niet te zeggen of Virgil van Dijk de beste verdediger ter wereld is. Wel is hij 'een van de beste verdedigers ter wereld', zegt de oud-international, die de vergelijking snapt.

"Virgil heeft het heel goed gedaan. Hij heeft een goede opleiding gehad in Nederland. Hij ging naar Celtic, naar Southampton en vervolgens naar Liverpool", zegt Stam in gesprek met BettingExpert. "Geleidelijk heeft hij zich aan het hoogste niveau aangepast. Daardoor is hij, denk ik, op dit moment een van de beste verdedigers ter wereld." 

Stam wijst ook naar het elftal van Liverpool, Van Dijk doet het dus niet alleen. "We mogen ook niet vergeten dat hij in een heel goed team speelt met goede spelers om hem heen. Dat helpt je soms als verdediger, om dingen er gemakkelijker uit te laten zien. Hij is natuurlijk ook heel belangrijk geweest voor de nationale ploeg. Hopelijk kan hij nog jaren op dit niveau blijven spelen."

Stam wijst een verbeterpunt aan voor Van Dijk. "Het is geen zwakte, maar ik denk dat hij soms in zijn positionering iets kan verbeteren. Maar als je in een team speelt met veel kwaliteit, worden deze dingen niet meteen gestraft."

Zelf werd Stam destijds ook de beste verdediger ter wereld genoemd. "Ik zat toen zelf in dezelfde situatie. Ze spraken ook zo over mij. Het had niets te maken met de spelers die tegelijkertijd speelden, maar je moet als speler ook vertrouwen hebben in wat je kunt, dus je moet altijd ja antwoorden op deze vragen."