Wonderbaarlijk snel herstelde Antony belangrijk voor Brazilië, Uruguay stoomt door

25-03-2022 06:44 Laatste update: 06:56
152

Brazilië heeft weinig heel gelaten van Chili in de WK-kwalificatie van Zuid-Amerika. Met de snel herstelde Ajacied Antony in de basis stond er na ruim negentig minuten een 4-0 eindstand op het scorebord. Ook Colombia (met Luis Sinisterra in de basis) en Uruguay deden goede zaken.

Brazilië - Chili 4-0
Met een razendsnel herstelde Antony in de basis schoot Brazilië in het Maracanã uit de startblokken tegen Chili. De ploeg van bondscoach Tite was veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden, maar een doelpunt bleef uit. Tot vlak voor rust: Neymar maakte vanaf de penaltystip de openingstreffer, in de blessuretijd van de eerste helft was het Vinícius Júnior die op aangeven van Antony zijn eerste doelpunt voor Brazilië maakte.

Na rust dacht Chili via Arturo Vidal terug te komen in de wedstrijd, maar zijn doelpunt werd na inmenging van de VAR afgekeurd. Het duel werd vervolgens wat feller en scheidsrechter Dario Herrera strooide met kaarten. In minuut 72 besliste Philippe Coutinho het duel, door een tweede Braziliaanse strafschop te benutten. In de blessuretijd van de wedstrijd bepaalde Richarlison de eindstand op 4-0.

Colombia - Bolivia 3-0
Colombia heeft in eigen land simpel gewonnen van Bolivia. Luis Díaz zette zijn team in de eerste helft op 1-0, in het tweede bedrijf zorgden Miguel Borja en Mateus Uribe voor de eindstand van 3-0. Sinisterra mocht in de basis starten bij Colombia, maar werd na 65 minuten spelen naar de kant gehaald door bondscoach Reinaldo Rueda Rivera. Rechtstreeks het WK behalen lijkt lastig te worden voor Colombia, dat vijf punten achter Uruguay staat. Nummer vijf Peru staat één punt voor: die positie zou een play-off-plek opleveren.

Uruguay - Peru 1-0
Uruguay heeft Peru op afstand gehouden en heeft een WK-ticket binnen. Daar leek het in het begin van de kwalificatie absoluut niet op, maar het land heeft zich goed hersteld. Tegen Peru werd een 1-0 overwinning over de streep getrokken. Matchwinner was Giorgian De Arrascaeta, die vlak voor rust het enige doelpunt maakte.