'Nagelsmann belt met Mazraoui en hoopt Ajacied voor Barça-neus weg te kapen'

'Nagelsmann belt met Mazraoui en hoopt Ajacied voor Barça-neus weg te kapen'

25-03-2022 09:00 Laatste update: 09:21
25

Noussair Mazraoui staat bovenaan het verlanglijstje van Bayern München, dat FC Barcelona af wil troeven in de strijd om de na dit seizoen transfervrije vleugelverdediger van Ajax. Trainer Julian Nagelsmann zou al gebeld hebben met Mazraoui om het over een overgang te hebben.

Dat meldt Christian Falk, Bayern-volger van BILD, in de podcast Bayern Insider. Nagelsmann wil Mazraoui graag aan zijn selectie toevoegen en heeft de Ajax-verdediger al persoonlijk gebeld om hem over te halen voor Der Rekordmeister te kiezen. Sportdirecteur Hasan Salihamidzic en technisch directeur Marco Neppe zijn al in Amsterdam geweest om over een deal te praten met de verdediger.

Mazraoui heeft nog geen beslissing genomen. Hij kan ook kiezen voor Barcelona, waar hij naar verluidt vijf miljoen euro netto per jaar kan gaan verdienen. Bayern gaat daar iets boven zitten en biedt Mazraoui tien miljoen euro bruto op jaarbasis.

In München moet Mazraoui de concurrentiestrijd aangaan met Canadees Alphonso Davies. Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Ridle Baku (VfL Wolfsburg), Sergiño Dest (FC Barcelona), Djed Spence (Nottingham Forest) en Pedro Porro (Sporting Lissabon) zijn ook opties voor Bayern, dat Mazraoui echter als de beste optie ziet. Naast Mazraoui staat ook Ryan Gravenberch in de serieuze interesse van Der Rekordmeister.