Van Gaal ziet Oranje-selectie kleiner worden: Timber, Gakpo en Teze vertrekken

Van Gaal ziet Oranje-selectie kleiner worden: Timber, Gakpo en Teze vertrekken

25 maart - 11:37
62

Louis van Gaal heeft zich vrijdag weer gemeld op het trainingsveld van het Nederlands elftal. De bondscoach is uit isolatie na zijn coronabesmetting. Jurriën Timber, Jordan Teze en Cody Gakpo gaan de Oranje-selectie vrijdag juist verlaten. 

Debutant Teze raakte donderdag tijdens de training geblesseerd, meldt de KNVB. De ernst van de kwetsuur, is nog niet duidelijk. Van Gaal gaf eerder al aan dat Timber 'op weg was om geblesseerd te raken', terwijl het van Gakpo ook al duidelijk was dat hij niet zou kunnen spelen tegen Denemarken en Duitsland. De bondscoach besloot desondanks om de verdediger van Ajax en de aanvaller van PSV bij zijn selectie te houden.

"Ik wil dat bijna iedereen die implementatie naar een nieuw systeem meemaakt", legde Van Gaal eerder uit. "Het is ook makkelijk dat ik dan meerdere spelers heb die notie hebben van hoe we willen spelen. Daarom zijn Gakpo en Timber ook hier, want ze kunnen wel kijken en luisteren. Ik hoop dat zij er wel de hele week bij blijven, ja. Iedere dag hebben we na de training een evaluatie, om duidelijk te maken hoe we het willen hebben."

Van Gaal roept geen vervangers op voor het drietal, die na de bespreking van de keuzeheer naar huis gaan. De Oranje-selectie bestaat daardoor nog uit 25 spelers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie