Ajax neemt afscheid van Labyad, ook contract Stekelenburg opgezegd

Ajax neemt afscheid van Labyad, ook contract Stekelenburg opgezegd

25 March - 17:16
90

Ajax neemt na dit seizoen afscheid van Zakaria Labyad. Het contract van de 29-jarige aanvaller is formeel opgezegd, zo maken de Amsterdammers bekend. Maarten Stekelenburg ontving een vergelijkbare brief, maar met hem gaat de club nog in gesprek.

Labyad kwam in de zomer van 2018 over van FC Utrecht. Hij speelde tot dusver 54 officiële duels voor Ajax, waarin hij dertien keer scoorde en tien assists gaf. De zesvoudig Marokkaans international wist echter nooit uit te groeien tot een basisspeler in de Johan Cruijff Arena. Dit seizoen maakte hij - mede door blessureleed - pas twee keer zijn opwachting in een Eredivisie-duel.

Ajax-trainer Erik ten Hag nam het vorige week nog voor Labyad op, nadat hij een vraag kreeg waarom Naci Ünüvar niet de voorkeur kreeg in de wedstrijdselectie. "Naci is op de goede weg, maar nog niet op de weg om voor ons het verschil te maken", zei de oefenmeester. "Labyad heeft in het verleden wel bewezen dat hij dat kan. Je moet eens naar die statistieken kijken, die zijn geweldig. Als hij speelt, levert hij voor Ajax."

Toch heeft de landskampioen besloten om het aflopende contract van Labyad niet te verlengen. De aanvaller, die in het verleden ook uitkwam voor PSV, Sporting Portugal, Vitesse en Fulham, kan daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Stekelenburg
Of Stekelenburg blijft, is nog onduidelijk. Ajax heeft ook zijn contract formeel opgezegd om te voorkomen dat de verbintenis automatisch zou worden verlengd onder dezelfde voorwaarden. Beide partijen gaan nog met elkaar in gesprek met het oog op komend seizoen. De 39-jarige doelman herstelt momenteel nog van een blessure, die hij aan het begin van het seizoen opliep.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s