'Iedereen verdient een tweede kans, maar voor ons komt die voor Overmars te snel'

'Iedereen verdient een tweede kans, maar voor ons komt die voor Overmars te snel'

25 March - 19:08
26

Tegenover Het Nieuwsblad geeft VINCI Energies, een voormalig sponsor van Royal Antwerp, meer uitleg over de keuze om de sponsoring dit seizoen stop te zetten. Het is al de vijfde sponsor die de samenwerking stopzet nadat duidelijk werd dat Marc Overmars de nieuwe technisch directeur op de Bosuil wordt.

CEO Marc Lemaire licht de keuze toe in de Belgische krant. "Als inclusief en divers bedrijf keuren wij het gedrag van meneer Overmars ten stelligste af. Iedereen verdient een tweede kans. Alleen komt die in het geval van Marc Overmars veel te snel voor ons."

VINCI Energies wil niet met Antwerp geassocieerd worden. "Voor alle duidelijkheid: ik besef dat wij als sponsor niks te zeggen hebben over de sportieve beslissingen die de club neemt. Ik kan alleen maar zeggen dat wij het op dit moment als bedrijf niet meer kunnen maken om met Antwerp geassocieerd te worden.”"

Het bedrijf zal aldus niet meer zichtbaar zijn op de LED-boarding in het stadion. Ook de loge zal leeg blijven. Het kan wel zijn dat de sponsoring volgend jaar wordt verdergezet. "Of we Antwerp volgend seizoen nog sponsoren, zullen we met onze Raad van Bestuur bespreken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s