Dordrecht verrast ADO, De Graafschap wint knap in Eindhoven

25-03-2022 23:11 Laatste update: 26-03-2022 00:05
20

FC Dordrecht heeft vrijdagavond ADO Den Haag weten te verrassen in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap deed eveneens goede zaken en wist knap op bezoek bij FC Eindhoven te winnen.

FC Dordrecht - ADO Den Haag 3-1
Zowel Dordrecht als ADO zijn bezig aan een wisselvallige periode en het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Dhoraso Moreo Klas maakte een eigen doelpunt, maar maakte vijf minuten later zijn fout goed door voor de gelijkmaker te zorgen. De ploegen gingen rusten met een stand van 1-1.

In het tweede bedrijf had Dordrecht niet veel tijd nodig om de wedstrijd op slot te gooien. Christian Conteh en Jacky Donkor zorgden ervoor dat Dordrecht na een klein uur op een 3-1 voorsprong stond. ADO was het aan zijn stand verplicht om terug te komen in de wedstrijd, maar wist dit niet te bewerkstelligen.

Door de overwinning pakt nummer zeventien Dordrecht drie belangrijke punten en is de voorsprong op nummer achttien MVV nu drie punten. ADO had met een overwinning de vijfde plaats kunnen overnemen van Jong Ajax, maar blijft nu steken op de zevende plaats.

FC Eindhoven - De Graafschap 1-2
FC Eindhoven begon de wedstrijd als nummer vier van de competitie en kon met een resultaat voorbij nummer drie Excelsior. Het was echter De Graafschap dat na ruim een half uur toesloeg door een treffer van Camiel Neghli. Vlak na rust zorgde Mees Kaandorp voor de 0-2.

FC Eindhoven was wakker geschud en ging op zoek naar de openingstreffer. Na ruim een uur spelen werd die gevonden door toedoen van Jens van Son. Daar bleef het echter bij voor de thuisploeg. De Graafschap hield stand en nam de drie punten mee terug naar Doetinchem. Voor interim-trainer Jan Vreman is het zijn eerste zege met De Graafschap.

Door de nederlaag blijft FC Eindhoven op de vierde plaats steken. De Graafschap staat achtste en blijft nummer zeven ADO achtervolgen. De achterstand bedraagt drie punten.