Schmeichel stellig: 'Nooit getwijfeld dat hij weer voor Denemarken zou spelen'

Schmeichel stellig: 'Nooit getwijfeld dat hij weer voor Denemarken zou spelen'

25 maart - 23:41 Laatste update: 25 maart - 23:41
4

Kasper Schmeichel kan zijn geluk niet op dat zijn goede vriend Christian Eriksen zaterdag zijn rentree bij Denemarken maakt tegen Nederland. De doelman van Leicester City is er van overtuigd dat er een geweldige sfeer zal heersen in de Johan Cruijff ArenA. 

In gesprek met De Telegraaf kijkt Schmeichel er naar uit om weer met Eriksen samen te spelen. "Christian is een geweldige kerel met een geweldig gezin. Ik kan je niet uitleggen hoe gelukkig ik ben dat het weer zo goed gaat met hem", zegt de doelman. "Ik keek er ook de hele week naar uit om hem weer in ons kamp met alle Deense jongens te zien."

Schmeichel was een van de weinige mensen die regelmatig contact hield met Eriksen tijdens zijn herstel. "Ik heb hem in die periode een aantal keren gesproken en eigenlijk heb ik er nooit aan getwijfeld dat de dag zou komen dat we hem bij Denemarken weer in ons midden zouden hebben. Gewoon omdat hij nog steeds dezelfde Christian is, de speler met een grenzeloze ambitie en de speler van wereldklasse."

De doelman is onder de indruk van de korte herstelperiode van de oud-Ajacied. "Het helpt ook dat Christian een waanzinnige prof is en zijn hele leven topfit is geweest. Toch wordt het een gigantische dag voor alle Denen om hem de komende dagen weer in het shirt van het Deense elftal te zien", besluit Schmeichel.

Nederland ontvangt Denemarken zaterdag in de vriendschappelijke oefeninterland. De aftrap is om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie