Overmars zet kwaad bloed bij KBVB: 'Kunnen geen onderzoek instellen'

Overmars zet kwaad bloed bij KBVB: 'Kunnen geen onderzoek instellen'

26-03-2022 11:09
70

De contractondertekening van Marc Overmars bij Antwerp zit de Belgische voetbalbond KBVB dwars. Het orgaan noemt de stap van de bij Ajax vertrokken directeur voetbalzaken 'op z'n minst ongelukkig' en beseft dat een eventuele straf uit Nederland niet overgenomen kan worden.

Volgens de KBVB is het besluit van Antwerp om met Overmars in zee te gaan een ethische waar de bond niet achter staat. Het Instituut Sportrechtspraak is momenteel bezig met een onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag waaraan Overmars zich in zijn Ajax-tijd schuldig heeft gemaakt. Juridisch gezien kan de KBVB niets met het besluit uit Nederland. "De uitspraken van het ISR zijn niet automatisch van toepassing in andere landen", reageert een woordvoerder van de Belgische bond tegenover Nu.nl

Wedden

Meer odds

De KBVB stond niet in het recht om de aanstelling van Overmars bij Antwerp tegen te houden. Alleen via de FIFA kan het Nederlandse oordeel ook in België van toepassing zijn, al lijkt de kans klein dat dit gebeurt. "De KBVB heeft geen enkele rechtsgrond om een onderzoek in te stellen", aldus de woordvoerder. "De feiten hebben zich niet bij een Belgische club en niet in België voorgedaan."