Ten Hag: 'Hoeveel pech kun je hebben? Het is een ontzettend vervelend moment'

Ten Hag: 'Hoeveel pech kun je hebben? Het is een ontzettend vervelend moment'

26 maart - 17:12
95

Ajax-trainer Erik ten Hag baalt nog altijd van de blessure van Remko Pasveer. Mede door het wegvallen van de 38-jarige doelman oogt de de defensie van de Amsterdammers niet meer zo waterdicht als eerder dit seizoen.

"Als je verder wilt komen in de Champions League, moet alles meezitten", steekt Ten Hag van wal bij Ajax TV. "In Lissabon vallen twee keepers geblesseerd uit", doelt hij naast Pasveer op Jay Gorter. "Hoe veel pech kun je hebben? Het is een ontzettend vervelend moment. Op het moment dat je voor titels gaat spelen, een ontzettend belangrijk moment in het seizoen, gebeurt dit."

Ajax werd zonder Pasveer uitgeschakeld door Benfica in de return in de Johan Cruijff Arena. De ervaren sluitpost komt dit seizoen niet meer in actie. "Voor Remko is het ontzettend vervelend", benadrukt Ten Hag. "Hij heeft binnen Ajax een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Met zijn verdediging stond het als een huis. Het is ontzettend vervelend wat hem dan overkomt. Dat is een ongelooflijke tegenslag."

Ajax moest plots Andre Onana weer van stal halen en ook in de laatste linie moest Ten Hag schuiven door blessures van Jurriën Timber en Noussair Mazraoui. Plots moest de Eredivisie-koploper alle zeilen bijzetten om de zeges uit het vuur te slepen. "Door een aantal wisselende samenstellingen zijn we achterin toch wat kwetsbaarder geworden", erkent Ten Hag. "De regels en discipline die we daarin moeten betrachten, zijn belangrijk voor ons. Ik hoop dat we nu weer in een vaste samenstelling kunnen gaan spelen en aan elkaar kunnen wennen."

"Ik zie zeker wel progressie, maar in de topwedstrijden wordt een klein foutje genadeloos afgestraft", vervolgt de oefenmeester. "We zullen beter moeten communiceren en organiseren, maar ook meer discipline moeten betrachten in een aantal taken die we hebben. Scoren doen we, maar we zullen het weer de grip moeten krijgen zoals in grote fases in het jaar. Tot en met half februari hebben we nauwelijks kansen weggegeven en geen goals toegestaan. Daar moeten we weer heel snel naar terug."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie