Eriksen staat de NOS te woord: Ja, dan voel je je weer voetballer

Eriksen staat de NOS te woord: "Ja, dan voel je je weer voetballer"

26-03-2022 23:35 Laatste update: 27-03-2022 10:07
12

Christian Eriksen is terug en heeft iedereen dat laten weten. De Deen maakte na 287 dagen zijn rentree voor de Deense nationale ploeg en uitgerekend tegen het Nederlands elftal. Na de wedstrijd stond Eriksen de NOS te woord.

Eriksen werd door de Deense bondscoach Kasper Hjulmand na 45 minuten ingebracht. "Ja, dan voel je je weer voetballer", zegt Eriksen. "Ik ben een tijdje weggeweest internationaal, al heb ik wel wat wedstrijden gespeeld in de Premier League. Ik ben heel blij om terug te zijn. Het is extra mooi om na twee minuten te scoren. Het gevoel was goed."

Van druk was geen sprake voor Eriksen. Het ging de afgelopen dagen veel over zijn rentree. "Nee, ik had er zin in. Misschien voelde het zo voor de buitenwacht, maar ik wilde gewoon lekker voetballen. Dat was de laatste maanden ook al zo. Het was lekker om zo te spelen."

Mooier kan haast niet: Eriksen scoorde al na twee minuten. "Ik had er graag twee willen maken, de andere was net niet. Een betere comeback was niet mogelijk geweest, denk ik."