'Ik wil alle Nederlandse fans bedanken voor het warme welkom voor Christian'

'Ik wil alle Nederlandse fans bedanken voor het warme welkom voor Christian'

27-03-2022 10:50
24

Kasper Hjulmand, de bondscoach van Denemarken, was onder de indruk van de ontvangst die Christian Eriksen kreeg in de Johan Cruijff Arena. De aanvallende middenvelder keerde terug in het internationale voetbal en dat lieten de Deense fans én de Oranje-aanhang niet onopgemerkt voorbijgaan.

Toen Eriksen na de rust in het veld kwam, kreeg hij een daverend applaus. Twee minuten later scoorde de voormalig Ajacied al en toen werd er zelfs door Nederlandse fans gejuicht voor een tegendoelpunt. "Het was een geweldig moment om getuige van te zijn", zei Hjulmand tegen de Deense krant BT. "Ik wil alle Nederlandse fans bedanken voor het warme welkom in de oude thuishaven van Christian. Hij voelde zich erg thuis en het was heel ontroerend."

Het was alsof de spelmaker nooit was weggeweest, vond ook de bondscoach van de Denen. "Hij is nu echt terug en moet zijn beste tijd nog mee gaan maken. Ik zie niet in waarom hij niet nog beter kan worden dan hij al was, al moet hij misschien wat anders gaan voetballen. Hij zit in de bloei van zijn leven, is altijd al een natuurtalent geweest en ik denk dat hij er nu nog meer van geniet. Ik ben blij dat we de ploeg weer om hem heen kunnen bouwen."