Brenet keek ogen uit bij Nagelsmann: 'Alsof we naar universiteit gingen'

Brenet keek ogen uit bij Nagelsmann: 'Alsof we naar universiteit gingen'

27-03-2022 20:18 Laatste update: 21:40
10

Joshua Brenet is onder de indruk van Julian Nagelsmann. De verdediger van FC Twente werkte in Duitsland één seizoen samen met de huidige trainer van Bayern München.

In gesprek met Voetbal International vertelt Brenet over Nagelsmann. De twee stonden in het seizoen 2018/2019 allebei onder contract bij TSG Hoffenheim. "Nagelsmann, poeh. Wat een trainer", begint Brenet. "Je kan hem zien als het brein van het voetbal. Die man is tactisch zó sterk. Wie anders dan hij zou het voor elkaar krijgen om een club als Hoffenheim naar de topvier van Duitsland te leiden?"

"Nagelsmann heeft een ongekende visie", gaat de rechtsback verder. "Als spelers zeiden we tegen elkaar dat de trainingen voelden alsof we naar de universiteit gingen, als je zag wat hij allemaal deed. Zijn visie was dat het hem niets interesseerde hoeveel goals we om onze oren kregen. Zolang we er zelf maar meer maakten. Als we er drie tegen kregen, moesten we er zelf vijf maken. Dat zag je ook aan de resultaten."

Brenet weet dat het publiek van Hoffenheim zich nooit hoefde te vervelen met Nagelsmann aan het roer. "Er zat geen enkel saai moment tussen. Het was constant: gaan, gaan, gaan. Nagelsmann had op een gegeven moment zelfs de regel dat we van onze eigen keeper binnen zes seconden bij het doel van de tegenstander moesten komen. Dat is eigenlijk absurd, maar zo denkt hij."