Belgisch voetbal in rouw: doelman Van Damme (28) verliest strijd tegen kanker

Belgisch voetbal in rouw: doelman Van Damme (28) verliest strijd tegen kanker

29-03-2022 09:40
26

Het Belgische voetbal is in rouw. Voormalig Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme is op 28-jarige leeftijd overleden. Van Damme streed vijf jaar lang tegen kanker.

Zijn vrouw Kyana maakt het nieuws dinsdagochtend bekend op Instagram. 'Onze allerliefste schat is vannacht naar zijn laatste match vertrokken, een wedstijd die niet meer te winnen valt', schrijft ze. 'Je bent heel langzaam van ons heen gegaan, toch deed je het weer op je eigen manier - ijzersterk. Je hebt gevochten als een leeuw.'

'We zijn zo dankbaar voor wie je was - een voorbeeld voor velen. Je hebt me laten inzien dat opgeven niet bestaat, ook al was er maar dat ene kleine sprankeltje hoop. Rust nu maar, schat, je hebt het meer dan verdiend. Je bent nu verlost van alle pijn', aldus Kyana. 

Van Damme debuteerde in 2014 voor Cercle Brugge, maar kreeg in 2016 te horen dat hij leukemie had. Hij voerde jarenlang een hevige strijd tegen kanker en werd zelfs genezen verklaard. De voormalige doelman stond daarna ook nog onder de lat bij Cercle Brugge, de laatste keer in 2019. De problemen keerden echter terug en behandeling bleek niet meer mogelijk. In mei vorig jaar kwam zijn laatste grote wens nog uit en werd hij vader van een dochtertje, Camille.

Cercle Brugge reageert verslagen. 'Woorden schieten te kort om te beschrijven wat we voelen, ook al wisten we dat het al een tijdje minder goed ging', schrijft Cercle Brugge. 'Vandaag is een ontzettend moeilijke dag in de bijna 123-jarige geschiedenis van Cercle Brugge. Miguel, jouw doorzettingsvermogen en kracht om er telkens (opnieuw) voor te gaan, tegenslag na tegenslag, was bewonderenswaardig. Je bent een toonbeeld van positivisme, volharding en vechtlust. Een inspiratiebron voor iedereen die strijdt. Voor eeuwig in ons groen-zwart hart.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KYANA (@kyanadobbelaere)