'Typisch Van Gaal' na gelijkspel Oranje tegen Duitsland: 'Gaat jullie niets aan'

'Typisch Van Gaal' na gelijkspel Oranje tegen Duitsland: 'Gaat jullie niets aan'

29-03-2022 23:40
9

Louis van Gaal heeft op typische wijze de NOS te woord gestaan na het 1-1 gelijkspel van Nederland tegen Duitsland. De bondscoach kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen interlandperiode.

Van Gaal zag dat Oranje het in de eerste helft erg lastig had met het vloeiende spel van Duitsland. Achterin gaf Nederland echter weinig weg, aldus de oefenmeester, die een simpele verklaring heeft voor het doelpunt van Thomas Müller vlak voor rust. "Dat was omdat Denzel Dumfries die bal zomaar weg schoot." In de tweede helft zag Van Gaal een beter Oranje, dat gevaarlijk werd via Matthijs de Ligt. "De Ligt die die bal over schiet... Als Klaassen daar staat, dan hangt die gewoon."

Het duurde even voordat Van Gaal de NOS te woord stond na de wedstrijd. Hij ging eerst in gesprek met zijn spelers, al wilde hij daar voor de camera weinig over zeggen. "Dat gaat jullie niets aan. Dat is voor de spelers. Dat gaat veel verder dan dat ik voor een camera kan zeggen. Ik spreek jongens aan op wat ze wel en niet goed deden."

Wat Van Gaal wel wil zeggen, is dat hij te spreken is over de ontwikkeling van zijn ploeg. "We hebben een fantastische week achter de rug, we hebben in één week het systeem geïmplementeerd. We speelden tegen twee geweldige landen en we hadden twee keer kunnen winnen. Tegen Duitsland vind ik een gelijkspel niet erg. Ik denk dat het publiek genoten heeft van de strijd."