Van Gaal zoekt naar positie voor Blind en prijst Malacia: 'Ik vond hem héél goed'

Van Gaal zoekt naar positie voor Blind en prijst Malacia: 'Ik vond hem héél goed'

30 maart - 07:10
107

Louis van Gaal is er nog niet over uit wat de beste positie is van Daley Blind in het Nederlands elftal. De routinier van Ajax speelde tegen Denemarken als wingback, maar stond tegen Duitsland centraal achterin. Daardoor ontstond er op links een plekje voor Tyrell Malacia, die een goede indruk maakte.

Van Gaal probeert er achter te komen waar Blind het best tot zijn recht komt. "Dat gaan we uitzoeken. Het gaat erom waar hij de meest goede invloed heeft", stelt de bondscoach op de persconferentie. "Maar dat heeft ook te maken met wie dan op zijn positie staat. En vandaag vond ik Malacia héél goed. Hij was in de eerste helft één van de weinige spelers die weinig balverlies leed. En hij verdedigde ook zeer goed."

Van Gaal had de linksback van Feyenoord dan ook het liefst laten staan tegen Die Mannschaft. "Alleen ik moest hem wisselen, omdat hij heel veel last had van die elleboog die hij in de eerste helft gekregen had. Dat vond ik wel jammer, want nu moest ik Nathan Aké linksback zetten. Dat is niet zijn beste plaats, dat is linker centrale verdediger." 

De keuzeheer koos er desondanks bewust voor om Blind in het centrum te laten staan. "Omdat Blind iedere keer moest doorstappen. Daar is Daley fantastisch in."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!