Spits van De Graafschap is basisplaats kwijt door clausule in het contract

Spits van De Graafschap is basisplaats kwijt door clausule in het contract

30-03-2022 17:20 Laatste update: 22:49
48

De Graafschap kan gewoon beschikken over Sam Hendriks, maar de spits zal dit seizoen niet meer in de basis spelen, meldt de Gelderlander. Dat heeft alles te maken met een bijzondere clausule in het contract van Hendriks.

De Graafschap huurt Hendriks tot het einde van het seizoen van SC Cambuur. In het contract staat een clausule waardoor zijn contract automatisch met een jaar verlengd wordt wanneer hij tien wedstrijden in de basis staat. Het aantal basisplekken staat op dit moment op negen. Speelt Hendriks dus nog één keer vanaf het begin, dan wordt zijn contract verlengd.

Dat wil De Graafschap liever niet, want met Danzell Gravenberch en Devin Haen heeft de club al twee centrumspitsen onder contract staan. "Ik werd dus voor een voldongen feit gesteld. Ik begin officieel op vrijdag (1 april) bij De Graafschap, maar moest hier wel een beslissing over nemen. Ik heb aan Sam Hendriks en zijn zaakwaarnemer gevraagd om deze clausule uit het contract te halen, maar dat wilden ze niet. Daar heb ik overigens respect voor", zegt technisch manager Peter Bijvelds tegenover de Gelderlander. "Toen heb ik besloten dat Sam niet meer in de basis start."

Hendriks (27) is na dit seizoen transfervrij, omdat zijn contract bij Cambuur afloopt.