Flekken maakt indruk bij Oranje: 'Echt indrukwekkend, alleen niet in doorslaan'

Flekken maakt indruk bij Oranje: 'Echt indrukwekkend, alleen niet in doorslaan'

31 March - 10:26 Laatste update: 10:41
98

Mark Flekken heeft in de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Denemarken (4-2) en Duitsland (1-1) een goede indruk achtergelaten op Michel Vorm. Op het voetballende gedeelte is heel weinig aan te merken, vindt de vijftienvoudig international.

"Ik vind het sowieso leuk om een keeper te zien die ik helemaal niet ken", reageert Vorm bij ESPN. "Het viel me vooral op hoe goed hij met zijn voeten is, echt indrukwekkend. Het nadeel is alleen dat zijn medespelers het weten en die spelen bijna elke bal terug naar hem. Het is een wapen, maar je moet er ook niet in doorslaan."

Vorm is benieuwd naar het plafond van de 28-jarige doelman, die uitblinkt bij Bundesliga-hoogvlieger SC Freiburg. "Ik heb hem weinig reddingen zien maken, dus op dat vlak kan ik er niet heel veel over zeggen. Voor zo'n jongen is het leuk om te zien dat er mogelijkheden bij Oranje zijn. Ik hoop dat hij het seizoen goed afmaakt en dan zullen we zien waar het eindigt. Ik denk wel dat het wat kan worden."

Flekken speelde afgelopen week zijn eerste interlands voor Oranje. Eerste doelman Justin Bijlow komt door een blessure niet meer in actie dit seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s