'Extreem harde' Schreuder maakt geen vrienden: Ik zou gewoon moeten spelen

'Extreem harde' Schreuder maakt geen vrienden: "Ik zou gewoon moeten spelen"

31-03-2022 10:45 Laatste update: 10:52
19

Alfred Schreuder heeft één van zijn spelers op de kast gejaagd. Jack Hendry, een Schotse verdediger die afgelopen zomer bij Club Brugge tekende, haalt stevig uit naar zijn trainer.

Hendry scoorde deze week in de oefeninterland van Schotland tegen Oostenrijk (2-2). Het was zijn eerste wedstrijd in vijf weken. Hendry vindt dat hij veel te weinig krediet heeft gekregen van Schreuder, zeker gezien het feit dat hij zichzelf ziet als de beste verdediger van Club Brugge.

"We zijn van manager veranderd (Schreuder volgde Philippe Clement begin januari op, red.) en hij is extreem hard voor me geweest", vertelt Hendry aan The Daily Record. "Ik hoor gewoon op het veld te staan en ik ben zeker niet naar Club Brugge gegaan om op de bank te zitten. Er moet snel een oplossing komen."

"We zullen zien wat er gebeurt als ik terugga, maar het moet veranderen", vervolgt de 26-jarige Schot. "Ik ben niet naar Club Brugge gegaan om op de bank te zitten. Mijn seizoenstart was ongelooflijk, met zes optredens in de Champions League. Het ging echt goed."

Daarna viel hij door twee rode kaarten en de trainerswissel buiten de boot. "Hoe ik vervolgens behandeld ben, is over de top." Hij voelt zich gepasseerd door Schreuder. "Ik hoor binnen de club veel geluiden dat ik moet spelen, maar als het de mening van één persoon is... Ik zou gewoon moeten spelen."