Nederlanders met VfL Wolfsburg naar halve finale Champions League

01-04-2022 07:17
5

De vrouwen van VfL Wolfsburg hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De kwartfinale tegen Arsenal werd over twee wedstrijden gewonnen: 1-1 en 2-0. Bij Wolfsburg stonden drie Nederlanders in de basis, bij Arsenal eentje.

De eerste wedstrijd was nog in een 1-1 gelijkspel geëindigd en dus kon Wolfsburg het thuis afmaken. Het opende na negen minuten de score via Jill Roord, die scoorde uit een corner. Het bleef lang 1-0, maar door een eigen goal van Leah Williamson werd de wedstrijd in de 72e minuut beslist. En dus stoot Wolfsburg door tot de halve finale van de Champions League.

Bij Wolfsburg stonden de Nederlanders Roord, Lynn Wilms en Dominique Janssen in de basis. Arsenal had Vivianne Miedema in de spits staan, maar zij kon een uitschakeling niet voorkomen. FC Barcelona, Olympique Lyon en Paris Saint-Germain plaatsten zich al voor de halve finales.

Barcelona speelt op 23 april tegen Wolfsburg, Lyon neemt het op tegen PSG.