'Aan het begin van het seizoen dacht ik: na dit seizoen kap ik er echt mee'

'Aan het begin van het seizoen dacht ik: na dit seizoen kap ik er echt mee'

01-04-2022 09:38
11

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen heeft aan het begin van het seizoen overwogen om er gewoon mee te stoppen. Zijn club stond stijf onderaan en was praktisch al gedegradeerd, maar na de winterstop is alles anders geworden.

Van Polen is dicht bij een contractverlenging met PEC, hoewel hij er begin dit seizoen anders over dacht. "Aan het begin van het seizoen vertelde ik tegen mezelf: na dit seizoen kap ik er echt mee", zegt Van Polen bij Voetbalpraat op ESPN. "Het leek nergens op. Er zat nul vertrouwen in de ploeg en dan moet je steeds met je kop voor de camera iedere keer hetzelfde lulverhaal ophangen. Zo is het wel een beetje. Ik was daar helemaal klaar mee. Je voelt je verantwoordelijk als je aanvoerder bent en al zolang bij de club zit. Dat begon wel aan me te vreten."

PEC heeft met Dick Schreuder een nieuwe trainer en haalde een paar aanwinsten binnen. Sindsdien draait het beter. "Maar een paar jongens die aan het begin van het seizoen niet fit waren, zijn dat nu wel. Dat is een groot verschil. De trainer heeft wel wat teweeg gebracht, ja. Het zelfvertrouwen was nul komma nul. Het heeft even geduurd, ook omdat hij een nieuw spelsysteem had. We moesten eraan wennen en in geloven, het was vernieuwend. Tot nu toe pakt het goed uit."