Rode Duivels spelen liever niet tegen Oranje: 'Die wil je dan vermijden'

Rode Duivels spelen liever niet tegen Oranje: 'Die wil je dan vermijden'

1 April - 17:28
15

Toby Alderweireld hoopt dat hij en de Belgische ploeg tijdens de loting voor de groepsfase van het WK niet aan het Nederlands elftal worden gekoppeld. De verdediger stelt dat het niet leuk is om tegen tegenstanders te spelen die je al vaker getroffen hebt.

Oranje speelt in juni in het kader van de Nations League al tegen de Rode Duivels en dus wil Alderweireld liefst niet nóg een keer tegen Nederland uitkomen. "Ik zou graag andere landen willen dan waar we de laatste jaren tegen hebben gespeeld", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Nederland wil je dan bijvoorbeeld vermijden en ook tegen Wales en Denemarken hebben we al genoeg gespeeld."

De Belgen zitten in pot 1 en vragen zich vooral af welk land uit pot twee er uit de koker zal komen. "Het is moeilijk om te zeggen wat je graag wil", zegt Alderweireld. "Ik ben heel benieuwd, omdat het allemaal sterke landen zijn. Als je kan kiezen probeer je misschien Duitsland nog te vermijden, maar je wil je uiteindelijk ook snel meten met de besten. Als je een haalbare kaart wil dan misschien liever niet Duitsland, maar wie dan wel?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s