'Net geen oefenwedstrijden' voor Oranje: 'We hoeven hier niet bang voor te zijn'

'Net geen oefenwedstrijden' voor Oranje: 'We hoeven hier niet bang voor te zijn'

01-04-2022 19:54 Laatste update: 19:55
33

Ibrahim Afellay is niet onder de indruk van de tegenstanders die het Nederlands elftal op het WK zal gaan treffen. Qatar, Senegal en Ecuador kwamen uit de koker en die landen spreken bij de voormalig aanvallende middenvelder niet tot de verbeelding.

Het Nederlands elftal komt al vroeg in actie op het WK, maar met deze poule maakt dat volgens Afellay minder uit. "Het is niet de meest zware poule en je hebt een korte aanloop", zegt hij bij de NOS. "Je mag natuurlijk niet zeggen dat het oefenwedstrijden zijn, omdat het voor het 'echie' is, maar het zijn niet de meest sterke landen. Daar hoeven wij als Nederland niet bang voor te zijn."

Qatar heeft bijvoorbeeld de nodige spelers genaturaliseerd om een elftal op de been te krijgen. "Dat geeft wel aan dat het land zelf niet barst van het talent", reageert Afellay. "Op die manier proberen ze toch een zo goed mogelijk nationaal elftal op de been te krijgen. Normaal gesproken denk ik dat Nederland en Senegal bepalen wie eerste en tweede worden. In mijn ogen is Senegal het beste land van Afrika."