'Het is honderd procent zeker dat het Nederlands elftal door zal gaan'

'Het is honderd procent zeker dat het Nederlands elftal door zal gaan'

01-04-2022 23:32
69

Hans Kraay junior weet zeker dat het Nederlands elftal de groepsfase van het WK zal overleven. In een poule met Ecuador, Qatar en Senegal moet dat volgens de analist geen probleem zijn.

Oranje werd vrijdagavond tijdens de WK-loting niet aan een topland gekoppeld en dat stemde Kraay tevreden. "Je ontloopt Brazilië, Engeland, Spanje, Argentinië…", noemt de voormalig middenvelder een aantal sterke landen op. "In plaats daarvan is het Qatar. Dat is een droomloting."

Kraay verwacht dan ook geen problemen met doorkomen. "Louis van Gaal heeft Qatar nog nooit zien spelen en Ecuador ook zelden tot nooit. Net als wij heeft hij Senegal zo nu en dan gezien en dat is wel een goede ploeg. Het zijn geen koekenbakkers, maar we kunnen nu al zeggen dat Nederland doorgaat naar de volgende ronde. Dat is honderd procent zeker."

Het toernooi begint voor Oranje al op maandag 21 november, de dag waarop ook de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador wordt gespeeld. Later komt Nederland in actie: het treft Senegal. Vier dagen later zijn de Zuid-Amerikanen dan de tegenstander en op dinsdag 29 november is het Nederland-Qatar.