AD geeft verder inkijkje in duistere wereld: ook Mendes da Silva betrokken

AD geeft verder inkijkje in duistere wereld: ook Mendes da Silva betrokken

02-04-2022 10:55
54

Ook David Mendes da Silva was - net als veel andere profvoetballers - betrokken bij het malafide Edobet. De oud-speler van onder meer AZ gebruikte zijn contacten in de voetbalwereld om de illegale goksite te promoten. Dat blijkt uit een verhaal in het Algemeen Dagblad.

De krant onthulde eerder al dat oud-international Dirk Kuyt heeft gegokt via Edobet, dat deels gerund werd door de criminele organisatie van de 'Haagse godfather' Piet S. Ook Sneijder maakte een bedrag van 7600 euro over. Vrijdag schreef het AD dat Sparta-verdedigers Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers zich ingekocht hadden als toekomstig aandeelhouder, terwijl ook iemand als Jordy Clasie flinke bedragen overmaakte naar het bedrijf.

Het AD geeft zaterdag een verder inkijkje in de duistere wereld. Zo kwam Mendes da Silva in contact met Edobet via Youssouf Hersi. De zevenvoudig Oranje-international werd verteld dat de goksite grootse plannen had. "Mijn intentie was om mooie dingen te doen met Edobet", laat hij weten. "Real Madrid sponsoren, dat klinkt goed. Maar uiteindelijk is het misgegaan. De samenwerking verliep stroef. Uiteindelijk ben ik gewoon genaaid. Als ik had geweten waar ik in was terechtgekomen, dan was ik er nooit aan begonnen."

Mendes da Silva introduceerde Edobet onder meer in een Rotterdams theehuis. Daar lag een telefoon waarop 'toto' gespeeld kon worden. Dat ging al snel mis, waarna de eigenaar onder druk werd gezet om 83.000 euro te betalen. "Ik kon niks zeggen, ze hebben mij bedreigd. Ik was bang, ze waren met vijf tot zes man. Zij zeiden: Als je niet gaat betalen heb je een groot probleem. Eén van hen zei: Ik ben van de incasso. Als je niet gaat betalen, dan ga ik op je zaak schieten." De eigenaar probeerde Mendes da Silva te benaderen, maar diens telefoonnummer werkte niet meer. Later kregen de twee weer contact en liet de 'incasso-man' zich niet meer zien.

Clasie
Via Mendes werd verder onder meer Steven Pienaar benaderd, maar de Zuid-Afrikaan ging niet met het bedrijf in zee. Het AD meldde al dat ook Mike Havenaar, Thomas Meissner (ex-ADO Den Haag) en Ricardo Kishna (ADO Den Haag) grote bedragen overmaakten. Dat ook Clasie 30.000 euro betaalde, is opvallend. De AZ-middenvelder werd in 2021 door de KNVB geschorst omdat hij via een andere gokaanbieder op wedstrijden in de Eredivisie had gegokt. Zijn zaakwaarnemer weigert te reageren op vragen van de krant.

Lees het hele verhaal van het AD hier

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie