Kuyt reageert voor het eerst: 'Ik was naïef, maar die bedragen kloppen niet'

Kuyt reageert voor het eerst: 'Ik was naïef, maar die bedragen kloppen niet'

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 21:06di 23-11-2021 om 21:06

Laatste update: dinsdag 23 november 2021 om 21:19di 23-11-2021 om 21:19

Dirk Kuyt heeft voor het eerst in het openbaar gereageerd op zijn rol als getuige in een onderzoek naar de Haagse crimineel Piet S. Hij is naar eigen zeggen naïef geweest, maar ontkent de genoemde bedragen.

Kuyt gokte na zijn spelerscarrière op de illegale goksite Edobet, dat werd opgezet door de zoon van Piet S. Hij zou 'soms 25 ruggen (25.000 euro) per dag' hebben gespeeld. "Het is heel vervelend om zo in het nieuws te komen", reageert de 104-voudig international bij RTL7. "Ik heb een gokje gewaagd en daarin was ik naïef. In de toekomst zou ik het anders doen."

"Die bedragen kloppen niet", vervolgt hij. "Ik zal heus wat meer hebben ingezet dan de gemiddelde Nederlander, maar niet zoveel als in het stukken (van De Telegraaf en het Algemeen Dagblad, red.) wordt genoemd. Verder wil ik duidelijk maken dat ik als getuige ben gehoord en dat ik geen strafbaar feit heb gepleegd."

Wel wil Kuyt nog wat kwijt over de media. "Wat mij wel heel erg teleurgesteld heeft: ik heb twintig jaar altijd klaargestaan om als voetballer interviews te geven aan verschillende mediapartners, maar bijna niemand heeft hoor- en wederhoor gedaan. Om gewoon even mijn kant van het verhaal toe te lichten."

Afspraak bij tankstation
Kuyt werd in februari verhoord. Hij speelde op krediet bij Edobet. "Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen", liet hij weten in een verhoor met de politie.

Ook Wesley Sneijder werd genoemd in het onderzoek. Volgens de recordinternational van Oranje berust alles op een misverstand. Een neef van zijn vader zou ten onrechte hebben gezegd dat Sneijder garant voor hem zou staan als hij niet kon betalen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws