PSV-coach Schmidt: 'Hij speelde niet op topniveau en was niet overtuigend'

PSV-coach Schmidt: 'Hij speelde niet op topniveau en was niet overtuigend'

03-04-2022 08:53 Laatste update: 09:26
114

Joël Drommel beleefde zaterdag een weinig gelukkige terugkeer in De Grolsch Veste. De doelman van PSV zag er bij twee treffers van FC Twente niet goed uit, zo erkent ook trainer Roger Schmidt van de Eindhovenaren.

De keeperswissel tussen PSV en Twente is al het hele seizoen onderwerp van gesprek. Lars Unnerstall maakte in het onderlinge duel lange tijd een betere indruk dan Drommel. "Voor Joël was het natuurlijk een speciale wedstrijd. Er stond daardoor veel druk op hem", reageert Schmidt, geciteerd door Voetbal International. "Hij speelde niet op topniveau en was niet overtuigend in zijn acties. Nee, het was niet zijn beste wedstrijd, maar hij was daarin niet de enige bij ons."

"We weten allemaal dat we beter moeten", vervolgt de PSV-coach. "En dat we niet top waren lag ook niet alleen aan onszelf, ik wil Twente daarvoor ook een groot compliment maken. Unnerstall speelde ook erg goed, iedereen weet dat hij een goede keeper is. Die redding bij de rebound van Sangaré (na een schot op de paal van Noni Madueke, red.) was geweldig."

Overigens verkeek de Duitse doelman zich wel in de slotfase, waardoor Olivier Boscagli de 3-3 binnenkopte. "Ik had de bal beter kunnen stompen in plaats van proberen te vangen", stelt de Twente-sluitpost.