LIVE-discussie: Beugelsdijk en Meijers op de bank tegen Heerenveen

LIVE-discussie: Beugelsdijk en Meijers op de bank tegen Heerenveen

03-04-2022 13:40 Laatste update: 14:11
28

Voor Sparta breekt een periode van de waarheid aan. De Rotterdammers staan momenteel zeventiende in de Eredivisie en hebben de punten dan ook hard nodig in het thuisduel met sc Heerenveen, dat zich redelijk veilig mag wanen.

Bij Sparta zitten Aaron Meijers en Tom Beugelsdijk op de bank. De verdedigers raakten deze week in opspraak vanwege investeringen in een illegaal gokbedrijf. Trainer Henk Fraser geeft centraal achterin de voorkeur aan Bart Vriends. De Kasteelheren kunnen ook beschikken over doelman Maduka Okoye, die afgelopen week nog werd geveld door corona. Daarmee is de opstelling hetzelfde als in de laatste wedstrijd tegen NEC.

Heerenveen treedt aan met een vijfmansdefensie. Daar maakt Joost van Aken vanwege een blessure echter geen deel van uit. Hij wordt vervangen door Ibrahim Dresevic. De Friese opstelling kent verder eigenlijk geen verrassingen.

Sparta kijkt momenteel tegen een achterstand aan van respectievelijk één en twee punten op nummer zestien Fortuna Sittard en nummer vijftien Willem II. Heerenveen hoopt zich nog te kunnen mengen in de strijd om deelname aan de play-offs om Europees voetbal, terwijl de voorsprong op de onderste ploegen geruststellend is.

De opstellingen
Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Auassar, Durmisi; De Kamps, Van Crooij, Verschueren; Namli, Thy, Engels

sc Heerenveen: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Dresevic, Kaib; Haye, Halilovic, Tahiri; Van Hooijdonk, Sarr