Shakhtar-Braziliaan meteen goud waard voor Bosz, Bergwijn maakt vijfde voor Spurs

03-04-2022 19:21 Laatste update: 18:59
8

Olympique Lyon-trainer Peter Bosz heeft zich weer wat lucht verschaft, met een thuiszege op middenmoter Angers. Tottenham Hotspur doet een aanval op de Champions League-plekken na een ruime thuiszege op Newcastle United, waarin ook Steven Bergwijn een aandeel had.

Olympique Lyon-Angers 3-2
Lyon is nog in de race voor Europa League-winst, maar draait moeizaam in de eigen competitie. De nummer negen van de Ligue 1 heeft zondag alvast wat vertrouwen getankt voor het tweeluik met West Ham United. Moussa Dembélé zette de thuisploeg twee keer op voorsprong, Angers reageerde via Mathias Pereira Lage en Sofiane Boufal, maar L'OL had het laatste woord: de van Shakhtar Donetsk gehuurde Braziliaan Tetê bezorgde Lyon tijdens zijn debuut de volle buit.

Tottenham Hotspur-Newcastle United 5-1
Newcastle United is prima op dreef in 2022 en leek na een rake vrije trap van Fabian Schär ook te kunnen stunten in Noord-Londen. Spurs reageerde echter razendsnel via Ben Davies en liep na rust uit: Matt Doherty, Heung-Min Son en Emerson Royal gaven de zege van de thuisploeg extra gewicht, het slotakkoord was voor Bergwijn. De ploeg van Antonio Conte verdringt stadgenoot Arsenal van plek vier, maar The Gunners hebben nog wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Metz - AS Monaco 1-2
Boadu begon op de bank bij Monaco en werd na de rust ingebracht. Kort daarna maakte Wissam Ben Yedder de 0-1 voor zijn ploeg. Rond het uur maakte Ibrahim Amadou gelijk, waardoor Monaco weer van vooraf aan moest beginnen. Ongeveer twintig minuten tijd bezorgde Boadu de Monaco alsnog de winst met het winnende doelpunt. Monaco klimt naar plaats zes in Frankrijk.

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 3-0
Zijn debuut als hoofdtrainer had niet slechter kunnen verlopen. De 24-jarige Nederlander Vincent Heilmann zag VfL Wolfsburg uit verliezen bij FC Augsburg: 2-0. Heilmann stond voor de groep omdat hoofdtrainer Florian Kohfeldt positief testte op het coronavirus.

Iago scoorde al na één minuut en in de tweede helft werd het duel beslist door goals van Florian Niederlechner en Mads Pederso, waardoor Wolfsburg op de dertiende plaats blijft steken in de Bundesliga.