Olij: 'Wij mogen als ploeg meer eisen dan 5 minuten goed voetbal in een wedstrijd'

Olij: 'Wij mogen als ploeg meer eisen dan 5 minuten goed voetbal in een wedstrijd'

03-04-2022 17:50
5

NAC Breda probeert in de laatste speelrondes van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen de play-offs om promotie te halen, maar op de achtergrond spelen ook de overnameperikelen rondom de club. Dat werkt door in de hele organisatie, verzekert doelman Nick Olij.

NAC zoekt al maandenlang naar een nieuwe eigenaar en is in beeld bij de wereldwijd actieve City Football Group, maar de achterban van de NOAD ADVENDO Combinatie ziet dat niet zitten. Olij heeft het ook meegekregen. "Als ik Twitter open, is het NAC, NAC, NAC en NAC. Het geeft ook wel aan hoe de club leeft", wordt hij geciteerd door BN DeStem.

Wedden

Meer odds

De sluitpost hoopt echter dat er snel duidelijkheid komt. "Voor de supporters, maar ook voor het personeel en de spelers. Je hebt te maken met arbeidscontracten van mensen. En dan moet je nog werken met een sportieve ambitie. Voor volgend seizoen moeten we ook weten wie we kunnen halen en wie niet. Er moet een eigenaar die zorgt dat we naar spelers kunnen toestappen en aangeven dat ze naar NAC moeten komen."

Of Olij er dan zelf nog bij is, is nog even de vraag. NAC overtuigde vrijdag tegen Jong Ajax opnieuw niet, maar Olij is bezig aan een stabiel seizoen en hield voor de dertiende keer de nul. "Mooi voor mezelf, maar ik had liever gewonnen. Er komt voor ons nu stiekem druk bij kijken. We willen aanhaken bij de ploegen boven ons en de play-offs halen. En tegen Jong Ajax kwamen we totaal niet aan de bal. Wij mogen als ploeg meer eisen dan vijf minuten goed voetbal in een wedstrijd", spreekt hij duidelijke taal. "Ik vind dat we een hoger verwachtingspatroon mogen hebben van elkaar. (…) Eerlijk: ik wil niet nog zo'n jaar in de Keuken Kampioen Divisie spelen."