Die vierde official zei zes keer: degene die naar binnen gaat, krijgt geel

"Die vierde official zei zes keer: degene die naar binnen gaat, krijgt geel"

03-04-2022 18:08
44

Het penaltymoment tijdens FC Groningen-Ajax was één van de meest opmerkelijke momenten van het voetbalweekend. Arbiter Bas Nijhuis gaf op slag van rust, na inmenging van de VAR, een penalty, terwijl de spelers van FC Groningen in eerste instantie dachten dat de eerste helft al ten einde was.

Aanvoerder Bart van Hintum kreeg echter al snel te horen dat hij maar beter niet de kleedkamer op kon zoeken, terwijl de handsbal van rechtsback Damil Dankerlui nog eens werd bekeken. "Die vierde official zei zes keer: degene die naar binnen gaat, krijgt geel", aldus de lachende routinier in gesprek met ESPN. "Dus ik denk: ik blijf maar op het veld."

Van Hintum – die transfervrij zal vertrekken en hoogstwaarschijnlijk bij zijn oude club PEC Zwolle neerstrijkt – had achteraf echter wel vrede met de beslissing van de arbitrage. "Bas geeft hem niet zo snel, maar als hij hem geeft, dan zal het wel terecht zijn", aldus de 35-jarige linkspoot uit Oss. "Hij heeft natuurlijk gekeken bij de VAR, ik zie dat hij (Dankerlui, red.) die beweging maakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie