Perez complimenteus na eerlijke reactie over 'hotseknots'-pot: Goed zo, Schouten

Perez complimenteus na eerlijke reactie over 'hotseknots'-pot: "Goed zo, Schouten"

03-04-2022 18:57
2

SC Cambuur had in de eerste maanden van het seizoen de basis voor rechtstreekse handhaving gelegd, maar is het na de winterstop kwijt: sinds begin februari werden zeven van de acht Eredivisie-duels verloren. Aanvoerder Erik Schouten wond er na de thuisnederlaag tegen NEC geen doekjes om en kreeg complimenten van ESPN-analist Kenneth Perez.

Cambuur verloor zondag met 1-2 van medepromovendus NEC en Schouten beaamde in gesprek met ESPN dat de Leeuwarders na een aardige openingsfase ver wegzakten. "Twintig minuten aardig en daarna? Het was hotseknots. En daarin vond ik dat wij eigenlijk nog iets beter in de hotseknots waren. Want zij hebben niets gecreëerd vandaag (zondag, red.) en twee goals gemaakt."

Cambuur moet NEC nu voorrang verlenen, maar is nog steeds niet kansloos voor de play-offs om Europees voetbal. "Er is zeker nog wat mogelijk en ik vind ook dat wij nog wel wat punten moeten halen: met deze inzet moeten we door, maar het voetbal moet zeker beter. Heel veel beter", aldus Schouten. "Hotseknots, laten we het daarbij houden."

Perez keek vanuit de studio goedkeurend toe. "Goed zo, Schouten! Gewoon benoemen wat het daadwerkelijk is, niet eromheen, een beetje verbloemen: ja, maar wij spelen ook en wij zijn dit. Gewoon hotseknots, superslecht. En hij heeft ook wel gelijk dat ze nog de betere hotseknotser waren van de twee. Maar ze verliezen wel."