Van Halst kritisch op Barça-aanvaller: 'Memphis moet twee keer zoveel presteren'

4 april om 10:53

Jan van Halst genoot zondag met volle teugen van Pedri tijdens het La Liga-duel van FC Barcelona met Sevilla, maar hij is nog niet onder de indruk van Ferran Torres. De analist van Ziggo Sport vraagt zich af waarom de Spaanse international de voorkeur krijgt boven Memphis Depay.

Torres miste in Camp Nou de nodige kansen. Van Halst is kritisch op de aannames van de aanvaller, maar ook op zijn afronding. "Hij doet alles heel hard. Dat hoeft niet, het moet in het hoekje. Om even chauvinistisch af te ronden: Memphis kan toch ook vanaf links? Dit is echt een gevalletje van een speler die bij Xavi past en ook door hem is gehaald. En Memphis niet. Memphis moet twee keer zoveel presteren, omdat hij nog van de vorige trainer is."

Van Halst raakte wel onder de indruk van Pedri. "Wat een fantastische speler. Op die leeftijd al dat zelfbewustzijn hebben. Het was een magistrale goal." Toch vindt hij niet dat de spelmaker thuishoort in een rijtje met Erling Haaland en Kylian Mbappé. "Dat nog niet. Daarvoor heeft hij op Europees topniveau nog niet de kans gekregen om het te laten zien. Maar qua talent zit hij wel echt in de top van Europa. Hij kan zó fantastisch voetballen. Er zit zoveel inzicht in."

Van Halst ziet een belangrijk verschil in vergelijking met Frenkie de Jong. "Pedri heeft ook echt de diepgang naar voren toe. Frenkie de Jong is dat heel geforceerd gaan leren. Zondag ook weer een paar keer dat hij onnodig diep gaat."