Volendam wint ook niet van PSV-beloften en dreigt promotieplek kwijt te raken

04-04-2022 21:55
56

FC Volendam dreigt de directe promotieplek toch nog uit handen te gaan geven. Het Andere Oranje wist maandagavond voor de zesde keer op rij niet te winnen in de Keuken Kampioen Divisie, want het speelde met 2-2 gelijk bij Jong PSV.

Jong PSV - FC Volendam 2-2
Met twee punten uit de afgelopen vijf wedstrijden wist Volendam dat het alleen met een zege op Jong PSV de gemoederen in het vissersdorp weer een beetje tot bedaren kon brengen. De fans van Het Andere Oranje, waarvan er twee afgelopen vrijdag na de 1-2 thuisnederlaag tegen TOP Oss nog de kleedkamer binnendrongen, vrezen dat directe promotie nog uit handen wordt gegeven en daar hebben ze na maandagavond zeker alle reden toe.

Winnen bij Jong PSV was namelijk te veel gevraagd voor Volendam, dat wel twee keer op voorsprong kwam. Bilal Ould-Chikh trof in de eerste helft doel met een zwabberschot, waar keeper Maxime Delanghe er niet goed uitzag, en na rust kopte Robert Mühren een corner in. Tot twee keer toe was het echter Maximiliano Romero die de stand weer in evenwicht bracht. De Argentijn benutte een penalty (1-1) en stiftte de 2-2 op fijne wijze tegen de touwen.

Verder dan die 2-2 kwam de formatie van trainer Wim Jonk niet, waardoor het nu angstig achterom moet gaan kijken op de ranglijst. Na 33 wedstrijden heeft het 65 punten en is het gat met nummer drie Excelsior en nummer vier FC Volendam respectievelijk nog maar drie en vier punten. Enkele weken geleden was die marge veel groter en leek directe promotie wel binnen, maar daar moet in het restant van de competitie dus toch nog voor gevochten worden.