Steun voor Daramy bij Ajax: 'Willen dat het snel gaat, maar geef hem tijd'

Steun voor Daramy bij Ajax: 'Willen dat het snel gaat, maar geef hem tijd'

05-04-2022 11:00 Laatste update: 11:13
38
Author profile picture

Nordin 't Hart

John Heitinga vindt dat de Ajax-fans geduld moeten hebben met miljoenenaankoop Mohamed Daramy. De Jong Ajax-trainer ziet kwaliteiten bij de Deen, die in het eerste elftal zijn stempel nog niet heeft weten te drukken.

Ajax kocht Daramy afgelopen zomer voor ongeveer twaalf miljoen euro van FC Kopenhagen. Toch speelt de linksbuiten de laatste weken vooral bij Jong Ajax. In de Keuken Kampioen Divisie was Daramy maandagavond goed voor twee assists tegen TOP Oss. "Mo is nog een heel jonge jongen (20, red.) die gewoon wedstrijdminuten nodig heeft", vertelt Heitinga tegen VoetbalPrimeur over Daramy.

"Als dat niet bij het eerste kan, dan bij ons. Je ziet dat er bij hem dreiging vanaf komt en wapens heeft. We proberen hem ook in de één-tegen-één te krijgen. We willen allemaal dat het heel snel gaat met deze jongen, maar hij komt uit een andere speelwijze. Het kost tijd om goed te wennen aan onze manier van spelen."

Heitinga predikt geduld met Daramy. "Dit is een jongen die vanuit een andere omgeving komt, geef hem dus tijd. Uiteindelijk moet hij zijn plekje verdienen bij het eerste, maar daar is heel veel concurrentie. Als je op Champions League-niveau wil spelen, dan moet je onderscheidend zijn. Het is belangrijk dat hij nu zijn minuten maakt en de concurrentiestrijd aangaat bij het eerste."

Tegen TOP Oss lag het Ajax 1-gehalte sowieso erg hoog bij de ploeg van Heitinga. De oud-verdediger legt uit: "Ik hoor van Michael Reiziger (de assistent van Erik ten Hag, red.) wie er uit de hoofdmacht mee kunnen doen, daar hebben we het samen over. Uiteindelijk is Ajax 1 leidend, wij als Jong Ajax zijn ondersteunend: als de jongens van het eerste moeten spelen, dan kennen wij onze rol. De hoofdmacht is uiteindelijk het belangrijkst, die moeten kampioen worden."