Boadu: 'In de Eredivisie is het lief, hier twee keer zo groot, sterk en snel'

Boadu: 'In de Eredivisie is het lief, hier twee keer zo groot, sterk en snel'

05-04-2022 07:58 Laatste update: 08:24
19

Myron Boadu maakte zondag zijn tweede Ligue 1-doelpunt namens AS Monaco en stelt dat hij heeft moeten wennen sinds hij overkwam van AZ. De enkelvoudig Oranje-international kwam in een totaal andere competitie met een andere speelstijl terecht.

Waar hij bij AZ meestal de bovenliggende partij in een wedstrijd was, bleek dat in Monaco heel anders te zijn. "Ik had het lastiger dan ik had verwacht", laat hij maandagavond weten in Rondo. "Bij AZ was het eigenlijk opbouwen totdat we erbij neervielen. Hier is het veel sneller de lange bal zoeken, veel op geluk spelen. Het is niet meer dat je zeventig procent balbezit hebt en de ander dertig, soms lopen wij alleen maar achter de bal aan."

Ook de tegenstanders zijn anders dan in Nederland. "In de Eredivisie is het een beetje lief, in Frankrijk zijn de jongens twee keer zo groot, twee keer zo snel en twee keer zo sterk. Het is een best groot verschil, je moet je echt wapenen tegen ze. Maar gelukkig ben ik ook niet een kleine jongen en kan ik het echt aan."

Vlak voor de interlandperiode won Boadu nog met Monaco van het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. "Je ziet wel de kwaliteiten, voornamelijk van Mbappé. Maar die verdedigen volgens mij met zeven man. En er staan drie man gewoon voorin te hangen. Ik denk niet dat je zo de Champions League kunt winnen, maar ik ben niet hun trainer, dus misschien moet ik daar niet te veel over zeggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s