Begrip voor Ajax-fans die Blind uitfluiten: 'Laten weten dat het niet goed was'

Begrip voor Ajax-fans die Blind uitfluiten: 'Laten weten dat het niet goed was'

05-04-2022 10:15
41

Kenneth Perez heeft er geen moeite mee dat sommige fans van Ajax fluiten als Daley Blind aan de bal is. De analist vindt dat het tonen van onvrede erbij hoort in een voetbalstadion.

Tijdens de Klassieker tegen Feyenoord werd Blind door een deel van het Amsterdamse publiek uitgefloten, ook omdat hij weigerde om de ereronde na afloop te lopen. Na het duel met Groningen van afgelopen weekend, dat met 1-3 werd gewonnen door Ajax, ging het veel over dat uitfluiten. Trainer Erik ten Hag en Davy Klaassen spraken hun afschuw uit.

Perez vindt het echter wel kunnen. Tijdens Voetbalpraat op ESPN zei de Deense analist dat hij uitfluiten niet onder wangedrag schaart. "Uitfluiten is hun goed recht", zo klinkt het. "Dat vind ik het minst erge. Je mag toch wel je eigen spelers uitfluiten? Je hebt toch ook een kaartje gekocht? Wangedrag vertonen mag niet, maar dit is geen wangedrag. Dit is gewoon stom, omdat je je eigen team niet helpt."

"Je mag je onvrede uiten", gaat Perez verder. "Ze uiten toch ook hun blijdschap. Als je toegejuicht wordt, dan is er niemand die er iets van zegt. Maar als je een keer een slechte prestatie neerzet in de ogen van de supporters, dan mogen ze toch wel te kennen geven dat het niet zo heel erg goed was?"