Blind geraakt door fluitconcerten Ajax-fans: 'Natuurlijk, hij houdt van de club'

Blind geraakt door fluitconcerten Ajax-fans: 'Natuurlijk, hij houdt van de club'

03-04-2022 07:13 Laatste update: 08:45
141

Daley Blind blijft niet onbewogen onder de fluitconcerten van de Ajax-fans. Dat erkent vriend en ploeggenoot Davy Klaassen, die tijdens de persconferentie na de 1-3 zege bij FC Groningen voor hem op de bres springt.

Blind ligt onder vuur bij een deel van de achterban en dat doet wat met hem. "Ja, natuurlijk. Ik wil niet voor hem spreken, maar hij houdt natuurlijk van de club, dus dan raakt het je", stelt Klaassen, die niet wil ingaan op de vraag hoe dat zich uit bij de 32-jarige verdediger. "Dat moet je aan hem vragen, maar het is denk ik nooit leuk. Het grote deel van het publiek doet het niet, maar er zijn mensen die het wel doen. Dat zijn geen echte supporters, vind ik."

Klaassen snapt er niets van dat Blind wordt uitgefloten. "Als jij een speler van de tegenstander uitfluit, omdat die niet bij jouw club speelt, dan is dat tot daaraan toe. Maar je eigen spelers moet je nooit uitfluiten. Iedereen speelt weleens slecht of heeft weleens mindere periodes. Als jij fan van een club bent en je fluit je eigen spelers uit en juicht als ze eruit gaan, dat vind ik niet kunnen..."

Ook trainer Erik ten Hag zag zich al genoodzaakt om het op te nemen voor Blind. "Er loopt op de Nederlandse velden geen speler met een palmares als dat van Daley Blind en die wordt dan zo bejegend en bekritiseerd door nota bene zijn eigen fans. Daar hebben wij als Nederlanders echt een les te leren", zei hij over de negentigvoudig Oranje-international.