Blind onder de indruk van Oranje-opponent: 'Een heel goede spits, beheerst alles'

Blind onder de indruk van Oranje-opponent: 'Een heel goede spits, beheerst alles'

05-04-2022 22:22
82

Danny Blind is onder de indruk van Sadio Mané. De Liverpool-aanvaller, die Blind over een half jaar op het WK zal treffen met Oranje, is volgens de voormalig verdediger een heel goede en complete spits.

Mané was tegen Benfica goed voor de 0-2 en kwam daarbuiten sterk voor de dag. Blind staat als assistent-trainer van Oranje in Qatar tegenover de Senegalees en is onder de indruk. "Hij is gewoon een heerlijke speler", vertelt Blind bij Ziggo Sport. "Hij beheerst alle dingen die een spits moet beheersen. De ruimtes zijn heel klein, Benfica probeert compact te staan. Dan moet je toch aan de bal komen."

Blind ziet dat dit goed lukt bij Mané. "De aanvallen beginnen vaak bij hem. Dat is niet iets nieuws: zo speelt Liverpool. Hij kan alleen ook diepgaan, want hij is supersnel. Je weet dus nooit hoe kort je op Mané moet zitten. Het is natuurlijk een hele goede spits, die je dus altijd kunt vinden."

Presentator Wytse de Groot zegt vervolgens kort iets over de WK-ontmoeting tussen Blind en Mané. "Je hebt nog een half jaar om iets te verzinnen." Blind moet lachen om de woorden van zijn collega.