Man City kraakt Atlético-code en ligt op koers voor halve finale Champions League

05-04-2022 22:49
39

Het kostte uiteindelijk zeventig minuten tijd, maar Manchester City heeft de muur van Atlético Madrid weten te doorbreken. Kevin de Bruyne maakte de enige treffer van de wedstrijd, waardoor The Citizens met een goed gevoel kunnen toeleven naar de return in Spanje.

Het treffen in de kwartfinale van de Champions League tussen Manchester City tegen Atlético Madrid stond vooraf in het teken van de strijd tussen Pep Guardiola en Diego Simeone. Waar eerstgenoemde juist zo aanvallend mogelijk wil spelen, kiest de Argentijnse coach regelmatig voor een ultra-defensieve speelstijl. Dat was in het Etihad Stadium niet anders: City kreeg de bal en maakte het spel, Atlético zakte zeer diep in.

In de eerste helft wisten beide ploegen amper gevaarlijk te worden, waardoor de brilstand bij rust nog op het scorebord stond. In de tweede helft werd Manchester City echter steeds sterker. De koploper van Engeland kreeg steeds meer goede kansen en wist uiteindelijk de Atlético-code te kraken.

Met zeventig minuten op de klok wist Phil Foden Kevin de Bruyne met een slim steekballetje te vinden. De Belg anticipeerde daar goed op en knalde de bal laag langs Jan Oblak: 1-0. Na de goal zocht Manchester City naar de 2-0, terwijl Atlético Madrid nog steeds niet bij machte was om een goede kans te creëeren.

Ondanks kansen voor onder meer De Bruyne en Foden, viel de tweede goal niet meer in Engeland: het bleef bij 1-0. Manchester City heeft daardoor een prima uitgangspositie voor de return in het Wanda Metropolitano, die over een week al op het programma staat. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de halve finale van de Champions League, waarin Chelsea of Real Madrid de tegenstander zal zijn.