De Telegraaf pakt uit: Vitesse valt mogelijk in handen van Amerikanen

De Telegraaf pakt uit: Vitesse valt mogelijk in handen van Amerikanen

06-04-2022 00:15
115

De kans bestaat dat Vitesse binnenkort in Amerikaanse handen valt. Volgens De Telegraaf heeft een Amerikaanse partij het vizier op de Arnhemse club gericht: het gaat om zakenmannen Robert en Philip Platek, die ook al het Italiaanse Spezia en het Deense SønderjyskE in bezit hebben.

De Rus Valeri Oyf, die Vitesse sinds 2010 leidde, voelde zich gedwongen een stap terug te doen vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en besloot Vitesse in de verkoop te zetten. Er staat nog een schuld open van 150 miljoen euro en De Telegraaf sluit niet uit dat Oyf zijn verlies moet nemen. 'Insiders schatten de waarde van Vitesse op maximaal 20 miljoen euro', aldus de krant.

Het is niet uitgesloten dat de Amerikanen bij een overname van Vitesse meteen het roer omgooien. De Telegraaf schrijft dat ze aansturen op een managementwissel. Dat zou slecht nieuws kunnen betekenen voor technisch directeur Benjamin Schmedes, pas net in dienst, en commercieel directeur Peter Rovers.

De broers Robert en Philip Platek namen in februari vorig jaar het Italiaanse Spezia over. Onlangs werd FC Twente zijdelings nog genoemd. "In 2020 hebben we gesproken over Genoa en Sampdoria en momenteel hebben we Spezia Calcio 1906 in Italië, Casa Pia in Portugal en SonderjyskE in Denemarken", vertelde Philip Platek in Italiaanse media. "Ondertussen bekijken we andere mogelijkheden. FC Cartagena? Girondins de Bordeaux? FC Twente? Sommige zijn waar en sommige niet realistisch."