'Je ziet dat Kanté het moeilijk heeft, hij heeft twee keer de wereld rondgelopen'

'Je ziet dat Kanté het moeilijk heeft, hij heeft twee keer de wereld rondgelopen'

06-04-2022 09:27
6

N'Golo Kanté neemt het woensdagavond met Chelsea op tegen Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League, maar de sleet lijkt erop te zitten bij de Franse kuitenbijter. Ook Emmanuel Petit ziet dat de 31-jarige middenvelder minder bepalend is voor The Blues dan in het verleden.

Kanté kampt steeds vaker met fysiek malheur. Mede daardoor stond hij dit seizoen pas vijftien keer in de basis in de Premier League. "De machine is niet meer hetzelfde", zegt Petit in gesprek met The Sun. De voormalig international van Les Bleus wijt dat aan de intensieve speelstijl van zijn landgenoot. "Hij kan nog steeds dezelfde energie op het veld brengen, maar niet meer iedere drie dagen. Ik weet niet hoe veel kilometer hij in zes of zeven jaar heeft afgelegd in Engeland. Waarschijnlijk heeft hij twee keer de wereld rondgelopen."

"Je ziet dat hij het moeilijk heeft. Hij is 31 jaar oud en niet onsterfelijk, zeker niet in deze positie op het middenveld", vervolgt Petit, die zelf ook uitkwam voor Chelsea. "Ik zou willen dat hij wat meer voor zichzelf kon zorgen, wat egoïstischer kon zijn. Zijn opofferingen op het veld zijn overweldigend, maar Chelsea heeft de beste versie van Kanté nodig om prijzen te winnen. We naderen het einde van het seizoen, dan kan Thomas Tuchel hem niet op de bank zetten en hem laten rusten."

Petit spreekt desondanks vol lof over Kanté, die naam maakte bij Leicester City en in 2016 door Chelsea werd gekocht. "Ik ken geen één speler, van welke generatie dan ook, waarvan iederen zei dat ze van hem houden. Ik heb nog nooit iets slechts gehoord over Kanté."