'Groningen heeft weer drie cash cows: vraagprijs van 7 miljoen voor Meijer'

'Groningen heeft weer drie cash cows: vraagprijs van 7 miljoen voor Meijer'

06-04-2022 13:26
77

FC Groningen zit hoog in de boom voor Bjorn Meijer. De Trots van het Noorden hanteert een vraagprijs van zeven miljoen euro, meldt De Telegraaf. De negentienjarige linksback is niet de enige speler die de club komende zomer een flinke transfersom kan opleveren.

Meijer beleeft pas dit seizoen zijn doorbraak bij Groningen, maar heeft nu al interesse uit binnen- en buitenland gewekt. Eerder deze week werd duidelijk dat Club Brugge werk van hem maakt, maar een bod van 3,5 miljoen werd afgewezen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus communiceert een vraagprijs van zeven miljoen, en hoopt uiteindelijk ergens rond de vijf miljoen uit te komen, schrijft De Telegraaf.

Naast Meijer kan Fledderus meer financiële klappers maken. Zo wordt Jörgen Strand Larsen onder meer vanuit Frankrijk intensief gevolgd. Groningen betaalde twee jaar geleden één miljoen euro voor de 22-jarige Noor, die met vijftien treffers in dertig duels aan een prima seizoen bezig is en in de zomer de stap omhoog wil maken. Ook voor Laros Duarte is de nodige belangstelling. De van Sparta overgenomen middenvelder staat in de belangstelling van VfB Stuttgart en Stade Rennes. Groningen betaalde voor hem zo'n 700.000 euro.

Sinds Fledderus in 2019 neerstreek bij Groningen verdiende hij al dertig miljoen euro op de transfermarkt. Het zorgde wel voor enige frictie met trainer Danny Buijs, die elk seizoen aan een nieuw team moest bouwen.