BN DeStem: Bredase ondernemers lijken strijd met City Football Group aan te gaan

BN DeStem: Bredase ondernemers lijken strijd met City Football Group aan te gaan

06-04-2022 21:49
16

De overnamesoap rondom NAC Breda krijgt een nieuw hoofdstuk. Bouwondernemer Karel Vrolijk gaat opnieuw een poging wagen en wil met een collectief van lokale ondernemers de City Football Group de loef afsteken, meldt BN DeStem.

De eigenaar van onder meer Manchester City wil NAC aan zijn wereldwijde portefeuille toevoegen, maar heeft in Breda en omstreken op veel weerstand gestuit. Nu lijkt een groep lokale investeerders een nieuwe poging te willen wagen. "Ze hebben geen werktitel, maar het heet 'een Bredaas collectief van lokale ondernemers', ze noemen zichzelf 'sterk en breed gedragen'", klinkt het in de Gegenpressing Podcast.

Hoeveel financieel gewicht deze groep in de schaal kan en wil leggen, moet echter nog blijken. "Dit is een nieuw collectief dat zich dan gaat aandienen, ze wilden het nog niet over bedragen hebben, maar naar verluidt hebben ze al vier miljoen euro opgehaald. En ze zouden dan die aandelen willen overkopen en zorgen dat NAC autonoom blijft, zelfstandig. En hun doel is eigenlijk – niets meer en niets minder – om NAC uit handen te houden van de City Football Group. En dat NAC ook in de toekomst nooit in handen zal vallen van externe eigenaren."