Hoofdsponsor Nederlands elftal weigert mee te gaan naar WK in Qatar

7 april om 07:36

ING reist niet met het Nederlands elftal mee naar het WK in Qatar. De hoofdsponsor van Oranje maakt geen gebruik van de mogelijkheid om kaarten te krijgen voor personeel en klanten vanwege de mensenrechtensituatie in de oliestaat, bevestigt een woordvoerder aan De Telegraaf.

Ook andere belangrijke sponsoren, zoals Albert Heijn, KPN, de Nederlandse Loterij en Bitvavo, blijven thuis, zo blijkt uit een rondgang van de krant. "De mensenrechtensituatie in Qatar is de reden waarom wij bij dit toernooi niets doen", vertelt de zegsman van ING. De bank gaat ook geen campagne voeren rondom het toernooi. "We richten ons op het EK Vrouwen in Engeland." Overigens zal de naam van ING wél gewoon te zien zijn op de shirts van Oranje.

Andere sponsoren bekijken nog hoe ze invulling willen geven aan het WK. "We zijn momenteel aan het kijken hoe we hier in Nederland het WK kunnen vieren en uitdragen dat wij supporter zijn van voetballend Nederland", stelt Albert Heijn. KPN sluit zich daarbij aan. "Wij zullen Oranje natuurlijk vanuit Nederland steunen en we kijken naar mogelijkheden om dit samen met onze klanten en zakelijke relaties groots te vieren om zo uit te dragen dat we een trotse sponsor zijn van Oranje en het Nederlandse voetbal."