Vitesse moet Europees topscorer Wittek mogelijk lang missen

Vitesse moet Europees topscorer Wittek mogelijk lang missen

09-04-2022 10:28
4

Maximilian Wittek heeft dit seizoen mogelijk al zijn laatste wedstrijd gespeeld. De wingback van Vitesse heeft op de training een schouderblessure opgelopen en trainer Thomas Letsch vreest dat het wel even kan duren.

De Duitser mist hoe dan ook de competitiewedstrijd tegen Cambuur van zondag, maar het zou zomaar langer kunnen duren. Wittek is volgens De Gelderlander naar het ziekenhuis geweest en ondergaat volgende week nog extra tests. Daaruit zal dan moeten blijken hoe lang de Europese topscorer van Vitesse moet toekijken.

Naast Wittek zullen ook Nikolai Baden Frederiksen en Dominik Oroz ontbreken tegen Cambuur. Laatstgenoemde heeft met dienstplicht in Oostenrijk te maken. "Dat is een vreemd en vervelend verhaal", laat Letsch optekenen. "De regels in Oostenrijk zijn er nu eenmaal, maar als trainer mis ik zo wel een speler. Daar ben ik niet blij mee."

De thuiswedstrijd tegen Cambuur is een belangrijke voor de Arnhemmers, die sinds de jaarwisseling nog maar acht punten pakten. Het verliezen van een play-offplek lijkt niet meer te kunnen gebeuren, maar na een nieuwe nederlaag en overwinningen van ploegen als FC Groningen en NEC kan de druk er toch op komen te staan in GelreDome.