Inter blijft in het spoor van AC Milan na zakelijke zege op middenmoter

09-04-2022 19:52
3

Internazionale heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen in de Serie A. In eigen huis werd Hellas Verona met 2-0 verslagen, waardoor het gat met koploper AC Milan wederom wordt teruggebracht tot één punt.

Bij I Nerazzuri stonden Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis. Na ruim twintig minuten nam Inter de leiding tegen de nummer negen van de competitie. Balverlies van de bezoekers leidde een vlijmscherpe counter van Inter in: na goed voorbereidend werk van Ivan Perisic liep Nicolò Barella de bal binnen.

Nog voor rust verdubbelde de thuisploeg de marge, waarmee de zege al zo goed als binnen was. Na een hoekschop van Federico Dimarco stond Edin Dzeko precies op de juiste plaats om de bal het laatste zetje te geven. De tweede helft schommelde op en neer, met nog twee grote kansen voor Inter om de score verder uit te breiden. Deze kansen werden om zeep geholpen, waardoor het bij 2-0 bleef in Milaan. Stefan de Vrij kwam in de tweede helft niet meer terug het veld op. Naar verluidt viel de Nederlander uit met een blessure. Over de ernst van het kwetsuur is niets bekend.

Met de overwinning voert Inter de druk op Milan op. De titelstrijd in Italië is om te snijden, met nog zeven wedstrijden te spelen. Koploper Milan heeft 67 punten, Inter en SSC Napoli volgen met 66 punten.